fbpx
Skip to content
 • Sale!

  Babolat Veron Air

   120,00
 • Sale!

  GripFixer Padel

   19,99

OUR PADEL BAT GUIDE

Your level, or rather, your ability to hit the more consistently you can hit the same spot on bat (also called the sweetspot). 

Even though it sounds tempting to go for the same specifications as the pro’s, it’s not in your best interest. You strokes will become imprecise, uncontroable, and without power and spin. “Beginner-friendly” specifications/bats eliminates these points and gives your a better experience and actually a better performance. 

When you skill level increases you can go for more “pro” specifications.

Cirkelformet padelbat:

Det cirkelformede padelbat byder på et stort slagfelt og sweetspot og er derfor hovedsageligt henvendt til begyndere. Med dette bat er du sikret god boldkontrol, hvilket kan være meget praktisk, hvis padelsporten er helt ny for dig.

Diamantformet padelbat:

Det diamantformede padelbat er tilegnet øvede og erfarne spillere. Sammenlignet med det cirkelformede padelbat, så byder dette bat på et mindre sweetspot og mere slagkraft. Det betyder også, at dette bat er sværere at kontrollere.

Dråbeformet padelbat:

Det dråbeformede padelbat er et alsidigt bat, der kan bruges af såvel begyndere som øvede. Sådanne bat byder på en fremragende kombination af fart og kontrol.

Det er lidt lettere at kontrollere end det diamantformede bat, men lidt sværere end det cirkelformede. Med andre ord er det en god mellemting mellem de to førnævnte hovedformer.

I din søgen efter det bedste padelbat skal du også tage højde for battenes flade. Endnu en gang skal du træffe dit valg med afsæt i dit spilleniveau. Typisk vil padelbat enten byde på en glat eller ru overflade.

Battet med den ru overflade er god til den tekniske spiller, der nyder at levere skruebolde, mens battet med den glatte overflade har direkte kontakt med bolden og derfor typisk er lettere at kontrollere.

For begyndere bør et padelbat med en glat overflade være at foretrække.

Toggle Content
Toggle Content

Den fjerde vigtige faktor handler om battets vægt. Det er nemlig ikke helt uden betydning, hvor mange gram dit padelbat vejer.

Et let padelbat er ikke nødvendigvis bedre end et tungt padelbat – eller omvendt.

Den ideelle batvægt afhænger af dine personlige præferencer og ikke mindst af din spillestil. Et let bat vil selvfølgelig være at foretrække, hvis du har brug for at bevæge dig hurtigt rundt på banen. På den anden side vil det være lettere at levere hårde slag med et tungt padelbat.

Der er derfor fordele og ulemper ved begge vægtklasser. Nu undrer du dig måske over, hvornår man kan betegne et padelbat som enten let eller tungt? Vi leverer svaret nedenfor.

 • Let bat = under 360 gram (hurtig bevægelse)
 • Middel = mellem 360-375
 • Tungt bat = over 375 gram (høj slagkraft)

Når du skal købe et nyt padel bat, skal du ikke kun undersøge, hvor meget battet vejer i alt. Du skal også undersøge, hvordan vægten fordeler sig. Det har nemlig betydning for balancen.

I dette afsnit vil vi komme kort ind på, hvilke fordele og ulemper der er ved henholdsvis hovedtunge og hovedlette bat.

Hovedtung padelbat:

Et hovedtungt bat er et bat, hvor vægten ligger øverst i battets hoved. Det har den fordel, at det er muligt at skabe mere slagkraft, hvis man får et godt træf på bolden. Til gengæld er sådanne hovedtunge bat sværere at kontrollere. Derfor er de hovedsageligt tilegnet øvede og professionelle spillere.

Hovedlet padelbat:

Et hovedlet bat er et bat, hvor vægten ligger nederst i battet. Helt konkret giver det mere kontrol, men mindre slagkraft. Ønsker du som begynder et bat med maksimal kontrol, så er et hovedlet bat et godt valg.

Neutralt balanceret padelbat:

Er du hverken til det hovedlette eller hovedtunge padelbat, så kan du vælge et bat, der er neutralt balanceret. Du får i den anledning et neutralt bat, hvor vægten er ligeligt fordelt.